Olga P. (Oli13) ID 75362 (2.1.2009, 11:59) |
Milé moje maldé gazdinky! Chcem vás poopraviť na uvádzané drapáky (pazderňáky). To, čo tu vy opisujete ako drpáky, sú lokše, lokše plnené atď. Drapáky sú z toho istého cesta - rozvaľkať hrúbja cca 1/2 cm, potrieť olejom alebo bravčovou masťou, zrolovať ako závin, nakrájať na rezy asi 2 cm hrubé, rozmačkať rukou aby vznikli kruhy o priemere cca 10 cm a hrúbvky asi 1 cm, urobiť nožom mriežky na povrchu, potrieť olejom, daťna vymastený plech (zmestí sa 12 ks) a dať piecť do rúry vyhriatej na 220 250 stupňov aby boli upečené do ružova. V niektorých rodinách to smažia na panvici v oleji. Vtedy je to veľmi mastné. Moja babička, bola by sa dožívala v tomto roku 121 rokov, bola výbornou gazdinkou a bol to jeden z jej receptov, čiže je to už veľmi starý recept. To sú teda drapáky o ktorých sa tu bavíte dlhšiu dobu! Prepáčte za môj komentár! Dobrú chuť!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (2.4.2007, 9:17) |
vyborne,vyborne,vyborne...mnam,mnam...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (1.4.2007, 20:58) |
Praave skusame,dufam,ze budu dobre....ale vyzeraju zaujimavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (28.1.2007, 19:43) |
Super nápad ! Určite vyskúšam . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |