končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Omáčka zo zaváranej zelenej fazuľky, tzv. lúsková:-)))), alebo obed za 30 minút........ (15) 23.2.2023, 11:40 *♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥* (8) 2.4.2022, 17:26 *♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥* (22) 30.1.2021, 15:50 niektu ju miluje, niekto nenávidí:-))))))) ŠALÁTOVÁ OMÁČKA (3) 4.4.2020, 12:14 Kôprová omáčka s hovädzím mäskom a zemiačikmi (18) 20.1.2020, 14:48 *♥*Paradajková kapusta*♥* (66) 2.1.2019, 11:08 sviečková na smotane (17) 1.1.2019, 20:27 Omáčka z hlivy ustricovej (5) 16.1.2018, 2:16 *♥*Tekvicový prívarok (omáčka)*♥* (35) 5.9.2017, 15:53 Bazalková omáčka ... dokonaláááá (1) 11.7.2017, 16:02 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Bazalková omáčka ... dokonalááááPOTREBNÉ PRÍSADY cca 2 porcie : 1 PL maslo, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl zeleninový vývar, 1 dl smotana na varenie, 1 PL strúhaný parmezán, hrsť čerstvej pokrájanej bazalky, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku a cesnak, pridáme vývar, minutku povaríme, pridáme smotanu na varenie, parmezán, hrsť pokrajanej bazalky a varením zredudujeme na požadovanú hustotu (8-10 minút), rozmixujeme, ochutime soľou a korením ... delikatesa .. nebíčko v ústach ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.7.2017, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Smotanová a pomarančová omáčka.POTREBNÉ PRÍSADY nedá mi nepodeliť sa o tieto dve lahodné omáčky. Každá je iná, ale obe mojim deckám chutili, takže už len vybrať si. Výborné sú ku grilovanému mäsku alebo k minútkam. POSTUP PRÍPRAVY Smotanová: 1 veľká cibuľa, 1 PL masla, 1 Pl kryštálového cukru, 400ml mäsového vývaru /ale lepší je výpek z mäska/, 150ml vody, 1 PL vegety, 50ml smotany na šľahanie, 1 PL hladkej múky, 1 PL oleja, 2-3 guličky celého korenia, mleté čierne korenie, 3 vetvičky rozmarínu... soľ podľa chuti, ale nám nebolo treba. Cibuľu nadrobno nasekáme a na rozohriatom masle opražíme, posypeme cukrom a necháme skaramelizovať. Zalejeme vodou, vývarom alebo výpekom, pridáme vegetu, rozmarín, celé korenie a na miernom ohni zakryté varíme 10-15 minút. Z múky a oleja si pripravíme tmavú zápražku, ktorú vmiešame do omáčky a miešame, kým nezhustne. Precedíme ju cez sitko, vmiešame smotanu a podľa chuti osolíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
paradajková omáčka/pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg-rajčiny 300g-cesnak 50g-soľ POSTUP PRÍPRAVY Ja som si rajčiny olúpala a potom všetko spolu pomlela na mäsovom mlynčeku(dá sa aj ponorným mixérom)\r\na už len naplniť poháre a uskladniť. Omáčka sa NEVARÍ!!!!!!!!\r\nJe to všetko za studena .Je lepšie nechať dva týždne postáť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Blanka V. (JASI) ID 22856 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2016, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Chilli omacka s cesnakom a zazvoromPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/chilli-omacka-s-cesnakom-zazvorom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:100g cervenych chilli papriciek,nakrajane na mensie kusky 2 struciky cesnaku,ocistene 10cm kusok cersveho zazvoru (50g),ocisteneho a nakrajaneho 1CL morskej soli 4CL slnecnicoveho oleja 2CL cukru stava z 1 limetky Postup:Vsetky ingrediencie si dame misky a pomocou mixera rozmixujeme do hladka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Boloňská omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mleté mäso ( hovädzie-bravčové) Kečup Paradajkový pretlak Oregano Rozmarín Vegeta Olej Zeler Mrkva Červené víno ( môže,nemusí) Voda POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme olej na ktorom osmahneme mleté mäso,väčšie kúsky porozbíjame vareškou...Podlejeme vodou a dusíme cca 30 minút... Nastrúhame na trcku tak 3-4 mrkvy a 1/4 buľvového zeleru...( ja si to uľahčujem a pomixujem mrkvu aj zeler v mixéri) Túto zmes pridáme k udusenému mäsku a pridáme aj rozmarín a oregano ( nie moc ešte sa bude dochucovať nakonci) a prilejeme ešte trochu vody...necháme podusiť ďaľšiu polhodinku... Sem tam premiešať Potom pridať paradajkový pretlak a kečup,trochu podusiť a pridať vegetu podľa chuti, rozmarín, oregano,soľ... Skúsiť mäso či je mäkké, ak nie ešte podusiť... Ak je moc vody nechať odpariť vodu a doliať červené víno a ešte 10 minút povariť... Odstaviť zo sporáka... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Petra H. (Ciaobellka) ID 314389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kuracie prsia zo syrovou omackouPOTREBNÉ PRÍSADY 1Kg kuracich prs,olej,sol,korenie Omacka : Kusok masla,3dc mlieka250 ml smotana na slahanie 30-33%,1strucik cesnaku,sol,korenie,vegetu,banbino v crievku,2ks karicka trojholnik,1/2pol camembert,20dkg tehla syr, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si umyjeme pripadne obrezeme a prekrojime kazde prso na polku. Potom ho posolime a okorenime ,ale iba tak jemnucko. Vlozime ho do panvice z vriacim olejom. Osmazime z oboch stran tak cca 5 minut aby nebolo surove...Osmazene si dam bokom na tanier. Ked uz mam vsetko maso spravene,tak do vypeku kde som robila masko vlejem 3 dc mlieko zo smotanou.Do nho si dame vsetky syry.Camembert polovicku si nastruham tak isto ako aj tehlu .Nechame to vsetko rozpustit a dochutime solou,cesnak pretlaceny,korenie a vegetu vsetko iba troska.Ja ju aj mixujem ponornym aby to bolo take kremove.Na zaver hodime kusok masielka na zjemnenie.Ked nam uz vrie tak hotovo .Dobru chut :* Najlepsie k tomu chutia opekane zemiaky... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) zuzana martináková (zetenka) ID 130725 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2014, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Brusnicová omáčka...po mojom a k tomu mozzarellové guľky.POTREBNÉ PRÍSADY Možno nie je to klasická brusnicová omáčka, ale jednoducho je presne podľa mojich predstáv: 200g sušených brusníc, 100g kryštálového cukru, 300ml vody alebo brusnicovej šťavy, 1 cibuľa, nastrúhaná kôra z 1 citróna, šťava z 1 pomaranča, 200ml červeného vína, štipka mletého čierneho korenia, štipka zázvoru /ak použijem čerstvý postačí 0,5 ošúpaného koreňa nastrúhať, ak mletý tak asi 1/2 ČL/, 1ČL Solamylu POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme sušené brusnice, zasypeme cukrom, zalejeme vodou alebo brusnicovou šťavou a povaríme cca 10 minút. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nasekáme a pridáme k brusniciam spolu s vínom a varíme ďalších 10 minút. Potom prilejeme pomarančovú šťavu, pridáme citrónovú kôru a krátko povaríme. V troške vody rozmiešame Solamyl, prilejeme k omáčke a necháme prevrieť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 10.1.2014, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Paradajkovo-mrkvičková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé paradajky 3ks, Lúpané paradajky z konzervy 400g, Mrkva- 3 stredné, alebo 2 veľké, Med 1 PL, Kečup 2 PL, Šťava z 1/4 limetky, Koreniny- Ja som použila 1/2 ČL Kari, 1ČL Italských byliniek, 1ČL sušeného cesnaku, Mlieko 1dcl POSTUP PRÍPRAVY 1.) Mrkvičku si nakrájame na krúžky a (nesolenú) ju uvaríme v pare úplne do mäkkučka. 2.) Paradajky nakrájame asi na osminky a spolu s paradajkami z konzervy ich dáme variť asi na 5 minút. 3.) Povarené paradajky rozmixujeme, pridáme mrkvičku. 4.) Opäť to postavíme na sporák a postupne pridávame dochucovadlá- Kečup, med, šťavu z limetky a koreniny (to si už dolaďte podľa vlastného gusta- soli dávam asi 1/2- 1 ČL) 5.) Nakoniec pridáme mliečko a hneď po zovretí odstavíme. Ja som túto omáčku robila ku kuracím prsiam na kocky (tie som dusila s bobkovým listom) a cestovinke. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína Annette M. (Katka Annette) ID 284233 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka zo šlahačky na špagety :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 špagety (alebo iné cestoviny), 250g čerstých šampiónov, 20dk šunkovej salámy, 130g syru Niva, 150g syru Eidam, čerstvá kocka masla, kúsok slaniny, 1 šlahačková smotana, olivový olej, čerstvé bylinky: bazalka, oregáno, tymián.. čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup je napísaný pri fotkách :) Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mirka S. (shea) ID 194711 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 30.3.2016, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Cesnaková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlávka cesnaku, olej, 200 ml zeleninového bujónu, 2 PL hladkej múky, m. č. korenie, soľ, vegeta, mlieko, 5 uvarených vajec, smotana na varenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Bujón si roztopíme vo vriacej vode. Cesnak si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Posypeme múkou, premiešame a na to nalejeme roztopený bujón a varíme, vlejeme mlieko až kým sa nám hmota neroztopí. Pomixujeme mixérom. Ak je hustá omáčka zriedime ju s vodou. Vajíčka uvaríme natvrdo a to tak že ich dáme do hrnca s vodou a pridáme lyžicu octu. Vajíčka ošúpeme, nakrájame a dáme do cesnakovej omáčky. Omáčku dochutíme korením, soľou a vegetou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |